Belén García participarà al campionat estatal de kàrting després de la suspensió de les W Series

Belén García participarà al campionat estatal de kàrting després de la suspensió de les W Series 5

La pilot retorna al món del kàrting després d’una desena posició el 2018. FOTO: Mediagé Comunicació

La pilot veu ajornat el seu debut en la competició internacional a causa de la Covid-19

Belén García haurà d’esperar un any més per debutar a les W Series, la competició internacional creada per impulsar les dones cap a l’elit de l’automobilisme. El passat 4 de juny l’organització del campionat va fer oficial la notícia, arran de la pandèmia de coronavirus, al·legant que tots els esforços es destinaran a organitzar un campionat més complet de cara al 2021.

La pilot de l’Ametlla del Vallès no estava disposada a esperar un any sencer per tornar a pujar en un vehicle de competició. Per aquest motiu, participarà en la categoria KZ-2 del Campionat d’Espanya de Kàrting, que començarà el 25 de setembre a Campillos (Màlaga).  “No em podia quedar parada davant de la cancel·lació de les W Series i el campionat és una manera econòmica i segura de seguir en actiu. És una disciplina que gaudeixo molt i que em pot ensenyar de cara a les temporades vinents. Hi ha molta competitivitat i crec que em pot ajudar per mantenir la forma fins que pugui tornar a córrer amb fórmules”, explica García.

La seva darrera participació en la competició estatal va ser l’any 2018, on va acabar en desena posició, un resultat que li agradaria millorar: “El que vull és gaudir d’aquest esport. Després de tants dies sense competir ni entrenar a sobre d’un artefacte amb rodes i motor, ho trobo molt a faltar. M’agradaria millorar el resultat”.

El calendari provisional, que està pendent d’aprovació per la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEdA), inclou tres proves de setembre a octubre: Campillos (25-27 de setembre), Chiva (16-18 octubre) i Zuera (13-15 novembre).

Segons explica l’esportista, el confinament no l’ha afectat per poder seguir entrenant i mantenint la forma: “Per sort, abans de començar la temporada, amb ànim poder compatibilitzar millor les classes i els entrenaments, em vaig muntar un petit gimnàs a casa, que he aprofitat molt durant el confinament. No he parat d’entrenar en tot aquest temps”. I és que ara, abans de començar, la García afirma que s’ha pres un descans: “He decidit descansar uns dies i centrar-me en acabar bé el curs a la universitat per tornar amb les energies renovades”.

“Confio en poder demostrar del que sóc capaç”

L’ajornament de les W Series no va ser una sorpresa per a l’esportista: “Totes ens ho imaginàvem després de tantes incerteses per la situació actual i el temps que es va trigar a saber què passaria. És molt difícil poder reunir-nos a totes en un mateix lloc i no podien deixar a cap pilot fora”. A més a més, García afirma que el comitè organitzatiu de la competició va advertir sobre la notícia abans que es fes pública: “Vam tenir una reunió amb la Catherine Bond-Muir i ens ho va explicar per videoconferència. Prefereixen fer un campionat ben fet en un any complet, que  un campionat improvisat i a mitges”.

Per tant, si tot va bé, la Belén García participarà en l’edició del proper any: “No ens ho han assegurat, però confio en participar i poder demostrar del que sóc capaç”. “La preparació serà la mateixa que havíem planificat per aquest any: alguna cursa de la Formula Renault Eurocup i els tests de pretemporada que l’acompanyen, assegura la pilot”.

Mentrestant, Belén García continuarà competint i compaginant els estudis en Enginyeria Telemàtica i el campionat Virtual de les W Series: “Durant aquest temps he treballat molt més al simulador. De fet, estem fent un campionat virtual de W Series que em prenc com a un complement més de la meva rutina d’entrenaments. De moment, no he tingut sort amb els resultats, però percebo que he evolucionat el meu pilotatge”. La pilot afirma que, en un futur pròxim, espera poder seguir corrent i tornar a les fórmules per complir els somnis que tenia plantejats per aquesta temporada.

Comparteix l'article a les teves xarxes: