Belén García debuta al campionat mundial de karting

Belén García debuta al campionat mundial de karting 5

Feia dues temporades que García no pilotava un kart. FOTO: Mediagé Comunicació

La pluja, la falta de rodatge i la dificultat de córrer en pistes amb molta goma impedeixen l’accés a la final

La Belén García ha afrontat el repte més important de l’any: el campionat mundial de karting. La pilot de l’Ametlla del Vallès –que no ha pogut competir a la W Series, suspesa per la pandèmia- ha tancat la seva participació en la posició 92, després de quatre dies d’exigència extrema. L’esportista ha demostrat ambició i capacitat d’adaptació davant de tot tipus d’adversitats, en un escenari completament nou per a ella. La pilot s’ha quedat amb la mel als llavis i no ha pogut aconseguir la final, però ha deixat empremta al circuit italià de Lonato.

“Ha estat un d’aquells caps de setmana que et fan més forta, de forjar el caràcter. Estic segura que m’ajudarà a ser encara més competitiva al Campionat d’Espanya d’aquí dues setmanes”, afirma García, que va competir amb l’equip CRG Factory. El Mundial de KZ2 constava d’una sola prova i 106 competidors, dels quals només 36 podien accedir a la final. La vallesana va començar el campionat amb alguns dubtes i es va anar adaptant al seu kart i a l’estil de conducció, molt condicionat per l’acumulació de goma a la pista. “Sabíem que seria complicat i ho ha estat en tots els sentits. Dijous no em vaig sentir còmode i divendres la pluja va ser un contratemps més, perquè fins llavors havia competit molt poc sobre mullat amb un KZ2”, explica.

També va mancar una mica més de rodatge, ja que la pilot només havia disputat una prova del Campionat d’Espanya de Kàrting la setmana anterior: “He rodat molt poc amb el KZ2 en els últims anys i això és un Mundial, on hi ha els millors pilots del món”. Dissabte es van disputar quatre rondes classificatòries, la primera marcada per un autèntic diluvi. En la tercera, Belén García va tenir les millors sensacions, amb la pista assecant-se. Tot i així, diumenge va tornar-se a sentir incòmode amb la configuració del kart i va poder fer poc per no quedar-se fora de la final.

“Em quedo amb el que és positiu. He pogut córrer molt, tant en sec com en mullat, en tot tipus de situacions, amb molts cotxes a la pista. He après a marxes forçades, però ha valgut la pena”, conclou l’esportista. Després del seu pas pel Mundial, la catalana té previst disputar les dues últimes proves del Campionat d’Espanya de Kàrting –on actualment ocupa la cinquena plaça de la classificació general-, que es reprendrà al circuit de Xiva (València).

Belén García debuta al campionat mundial de karting 6

La pluja i la pista molla han estat alguns dels contratemps per la pilot. FOTO: Mediagé Comunicació

Comparteix l'article a les teves xarxes: