La campanya “Un país, un equip” anima a reprendre la pràctica esportiva

La Generalitat de Catalunya impulsa la reactivació de l’activitat esportiva amb totes les mesures preventives: “Perquè tots ens hi jugem molt, fem-ho bé”

Durant gairebé dos mesos de confinament, la pandèmia del coronavirus ha impedit que la població catalana hagi pogut gaudir de l’esport i l’activitat física en plenitud de condicions. Després de les vacances d’estiu, coincidint amb la progressiva tornada a l’activitat i l’inici de la temporada esportiva, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) ha impulsat la campanya “Un país, un equip”, amb l’objectiu  d’animar la ciutadania a reprendre la pràctica esportiva.

La campanya s’emmarca en un dels eixos principals d’actuació de la SGEAF, que pretén fomentar la pràctica de l’esport i l’activitat física a tots els segments de població amb la finalitat de construir una societat més saludable, en què l’esport esdevingui un hàbit diari i durant tota la vida de les persones. D’aquesta manera, l’anunci de vídeo vol motivar persones de totes les edats a tornar a la pista, el pavelló, el gimnàs, la piscina, el carrer, etc. per mantenir aquest estil saludable després d’un dur confinament en què el bon comportament de la població ha permès al país superar la fase més crítica de la pandèmia. Aquest represa també permet, en conseqüència, ajudar aquestes instal·lacions a tornar a tenir usuaris i activitat.

La iniciativa “vol aprofitar la progressiva tornada a l’activitat per part del món de l’esport durant l’etapa de represa per fer que la ciutadania confiï en les mesures preventives que han establert les autoritats sanitàries i esportives i el propi sector, i vegi l’esport com una activitat segura. Evidències científiques han demostrat, a més, que les persones que millor superen la malaltia de la Covid-19 són les que gaudien d’un millor estat físic”, afirma Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i l’Activitat Física.

Ajuts per a la represa esportiva

La SGEAF va presentar a finals de juny el Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa, que recull les mesures que regeixen el desenvolupament de l’esport i l’activitat física a Catalunya en aquelles zones del territori que no tenen limitacions o restriccions específiques. El document explica al sector esportiu català com s’han de celebrar les competicions i esdeveniments esportius, les activitats de lleure esportiu per a menors, les assemblees i reunions de les entitats, així com les mesures que cal adoptar en les instal·lacions esportives, piscines i centres de tecnificació.

“Altres àmbits del país ja s’estan activant, i ara ens toca a nosaltres, l’esport. Demanem el compromís de tots els agents esportius de Catalunya per enfortir aquest sector, perquè si actuem com a país i com un equip en garantirem la continuïtat i el progrés”, conclou Gerard Figueras.

A més, per pal·liar l’impacte econòmic negatiu de la Covid-19 en el sector de l’esport i l’activitat física de Catalunya, el Govern va impulsar el Pacte Nacional per a la Reactivació de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, dotat amb un total de 61,5 milions d’euros durant el 2020 en forma de subvencions, programes i línies de finançament per preservar l’activitat esportiva i la viabilitat dels agents que la fan possible. D’aquest import, més de 40 milions ja han estat tramitats per a Ajuntaments, Consells Esportius, federacions, clubs i esportistes. En paral·lel, l’executiu català va demanar noves mesures en el marc de la Comissió per a l’Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO).

Comparteix l'article a les teves xarxes: