Clàudia Galicia guanya la tercera Titan Desert i anuncia la seva retirada

Clàudia Galicia guanya la tercera Titan Desert i anuncia la seva retirada 5

Clàudia Galicia va començar a competir amb bicicleta de muntanya a la Titan Desert del 2013. FOTO: Titan Desert

La ciclista tanca un cicle i posa fi a la seva carrera de set anys com a esportista professional

Clàudia Galicia marxa per la porta gran. La ciclista, ambaixadora de SAGI, ha anunciat la seva retirada del ciclisme BTT després d’emportar-se la tercera Titan Desert de la seva carrera a Almería. La torellonenca ha aconseguit la victòria en les cinc etapes d’una cursa que ja s’havia col·locat al palmarès amb els triomfs del 2013 i el 2014. L’esportista tanca el cercle com a ciclista professional, creuant la meta amb les llàgrimes d’emoció com a protagonistes. “He patit en els últims 10 quilòmetres abans de la meta i, a més, anava totalment sola. Però amb un somriure a la cara perquè sabia que ja tenia la victòria. Ha estat una Titan dura, èpica i molt bonica. Vaig començar en bicicleta de muntanya el 2013 i he vingut a la Titan Desert 2020, crec que és evident, per tancar un cercle. M’he trobat bé, molt forta i molt regular, però no ha estat fàcil”, explica Galicia.

Galicia ha completat la cursa en 15 hores, 51 minuts i 28 segons i d’una forma dominant,  ja que ha tret una diferència de 45 minuts vers la segona classificada, la gironina Sílvia Roura, i de 56 minuts vers la lleidatana Ramona Gabriel, tercera a la general. “Una Titan sempre és una aventura. Anava sense equip, totalment sola, i s’havia d’anar pel track, quan jo mai en segueixo. En les dues primeres etapes ho vaig passar bastant malament perquè anava molt sola, però després ja he anat trobant el meu grup i gent coneguda”, afirma Galicia. 

Durant la seva carrera, iniciada set anys enrere, també s’ha proclamat subcampiona d’Europa de Cross Country Marathon (XCM), però la polivalència de Clàudia Galicia també l’ha fet destacar en l’esquí de muntanya. De fet, el 2017 va quedar subcampiona del món per equips amb Mireia Miró i, el mateix any, es va proclamar campiona mundial en esprint. El seu domini de les dues disciplines va quedar registrat el 2019, quan va guanyar cinc títols estatals entre la bicicleta i l’esquí de muntanya. A partir d’ara, Clàudia Galicia es centrarà en la seva carrera com a arquitecta tècnica, una feina que ha compaginat durant aquest temps amb l’esport professional.

 

Comparteix l'article a les teves xarxes: