Esportistes catalanes valoren positivament l’ajornament dels Jocs Olímpics

Esportistes catalanes valoren positivament l'ajornament dels Jocs Olímpics 1

Tòquio havia d’acollir els Jocs Olímpics del 24 de juliol al 9 d’agost. FOTO: Olympics

La flama olímpica no s’encendrà a l’estiu a causa de la pandèmia del coronavirus

La propagació sense precedents del coronavirus està paralitzant el món. L’aprovació de l’estat d’alarma com a mesura de prevenció del contagi -que comporta el confinament de la població fins al 13 d’abril -ha implicat la suspensió i ajornament de totes les activitats esportives. Una situació que s’ha estès a escala mundial. I els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu? Es mantindran? La incertesa ha quedat resolta aquesta setmana amb el comunicat del Comitè Olímpic Internacional (COI): la cita olímpica es posposa “fins a l’estiu del 2021, com a màxim”.

La notícia no ha deixat a ningú indiferent i menys a les esportistes, que fa temps que es preparen per arribar al Japó en les millors condicions i que ara veuen alterada la seva planificació esportiva. SAGI ha parlat amb algunes d’elles per conèixer la seva reacció i com el confinament ha afectat els seus entrenaments.

Anni Espar, waterpolista

“Crec que és el millor si mirem per tots. És difícil per un esportista haver d’ajornar una competició tan important i amb la que cada dia somies que arribi, però no queda més opció que animar-nos entre nosaltres i seguir mantenint l’objectiu de l’or, tot i que canviant la data”.

“Intento mantenir una rutina similar a la que portava fins abans del confinament. Treballant una mica des de casa a primera hora i després fent la rutina d’entrenaments que toqui. Això sí, sense piscina. Pràcticament tot l’entrenament que faig és físic: des de càrdio a les peses (fent invents per casa amb garrafes d’aigua) i exercicis amb el propi cos. La resta d’estona l’intento passar llegint, fent alguna classe de ioga o pilates que trobo per internet i cuinant”.

Marta Galimany, atleta

“Els esportistes necessitàvem saber alguna cosa per no estar amb aquesta incertesa. Estem més relaxats, amb més calma i temps per preparar-ho adequadament. És cert que amb tota la pandèmia i la situació que estem vivint, l’esport passa en segon terme i el més important és la salut de tots. També crec que és encertat perquè arriba en diferent grau a cada país, uns s’han recuperat i d’altres encara no, i hi hauria diferencies entre atletes. No seria el que busquem en uns Jocs. Ens adaptarem a la preparació per arribar bé quan ens diguin la data exacta”.

“Intentem mantenir bastant l’estructura dels entrenaments que hauríem fet a l’exterior. Necessitem continuar actius i no perdre la forma. Tinc una cinta de córrer a casa on faig tots els entrenaments de rodatges i ritmes. També faig exercicis de força, multi salts a les escales i tècnica de carrera el que puc”.

Anna Godoy, triatleta

“L’ajornament és positiu, ja que al final no tots estem entrenant en igualtat de condicions. Hi ha països que poden sortir a entrenar i d’altres que no. I crec que el més important és la salut. També és una manera d’estar més tranquils, de saber que no hem d’estar al màxim per aquest juliol. Tenir un any més per entrenar és poder estar un any més forta”.

“Encara no tinc la plaça perquè en triatló ens quedaven dos mesos per tancar la classificació. Ara haurem de veure que passa i si la federació internacional decideix si la classificació es fa més llarga”.

“Entreno les mateixes tres o quatre sessions al dia, però no tinc la piscina a casa. La natació la faig amb gomes, tinc una bicicleta estàtica i una bici per córrer. La natació és el que perdem abans, però estic bé i em preparo pel que vingui. El primer és la salut de tots. També estudio Comunicació a distància i estic ocupada”.

Diverses ambaixadores de SAGI també han compartit unes paraules a través de les seves xarxes socials:

Maica Garcia, waterpolista: “Definitivament Tòquio 2020 no és una realitat. Mai hauria imaginat viure una situació a aquest nivell, però sí, el món sencer s’ha paralitzat! Sento tristesa però a la vegada alleujament, és la decisió més sensata que es pot prendre, l’esport ha de passar a un segon pla i això ho hem de guanyar entre tots, nosaltres tenim un any més per preparar al 100% els JJOO i us asseguro que d’això n’aprendrem tots!”.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Definitivamente Tokyo2020ne es una realidad. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nunca imaginé vivir una situación a este nivel, pero sí, el mundo entero se ha paralizado! Siento tristeza pero a la vez alivio, es la decisión más sensata que se puede tomar, el deporte debe pasar a un segundo plano y esto debemos ganarlo entre todos, nosotras tenemos un año más para preparar al 100% los JJOO y os aseguro que de esto vamos a aprender tod@s!😉 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ¡Volveremos mejores que antes! 💪🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ¡Seamos responsables y cuidemos de los nuestros!❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #tokyo2020 #tokyo2020ne #waterpolo

Una publicación compartida de Maica García Godoy (@maica_gg) el

Dolça Ollé, triatleta: “Això serà una muntanya russa! Hi haurà dies que ens sentirem bé, amb forces per superar tot el confinament, i hi haurà dies on les parets ens cauran a sobre. Saber gestionar aquests mals moments en pensaments positius, veure que tu i els del teu costat estan bé, en fer coses que ocupen les hores, tot això i més ens ajudarà a tirar endavant! Primera setmana, seguim! Per sobreviure cal adaptar-se a les noves situacions”.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

🎢 Esto va a ser una montaña rusa! 🎠 Habrá días donde nos sintamos bien, con fuerzas para superar todo el confinamiento, 💪💪 y habrá días donde las paredes nos caeran encima. 🥺 Saber gestionar esos malos momentos en pensamientos positivos, en ver q tú y los de tu lado están bien, en hacer cosas q ocupen las horas, todo esto y más nos ayudará a tirar adelante! 🥰 – 1era semana , Seguimos! 🥳 Para sobrevivir hay q adaptarse a las nuevas situaciones. 😎 -😙 #covid_19 #love #life #live #instapic #instagram #picoftheday #pictureoftheday #photography #photooftheday #workout #fitness #fit #girl #triatlon #triathlon #triathlete #gym #run #motivation #goodmorning #beautiful #enjoylife #realfood #healthylifestyle #swim #lover #nature #landscape #seetheworld

Una publicación compartida de Dolça Ollé Gatell (@dollegatell) el

Anna Comet, atleta: “Són dies de confinament, de reflexió, de reestructuració, de resiliència, d’autosuportar-se, d’autoconcentrar-se. De teletreball i ‘teleentrenament indoor’. Cuideu-vos molt i cuideu a la resta quedant-vos a casa!”.

Belen Garcia, pilot: “Tocarà guardar els guants un temps #joemquedoacasa”

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Time to hang the gloves for a while😥 #stayhome Tocará guardar los guantes un tiempo😥 #yomequedoencasa

Una publicación compartida de Belen Garcia Espinar (@belengarciaes) el

.

Comparteix l'article a les teves xarxes: