Quatre àrbitres de futbol catalanes, candidates a l’ascens a Primera Iberdrola

Quatre àrbitres de futbol catalanes, candidates a l'ascens a Primera Iberdrola 5

Cecilia Muñoz, Ágata González, Iria Pujol i Meritxell Guàrdia realitzaran les proves per pujar a la màxima categoria del futbol femení estatal

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha seleccionat per participar en les proves d’ascens a Primera Iberdrola a les àrbitres principals Cecilia Muñoz i Ágata González, i a les àrbitres assistents Iria Pujol i Meritxell Guàrdia. Tant les proves físiques com les proves tècniques tindran lloc el pròxim més de juliol, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell i la delegació de la FCF al Vallès Oriental, a Granollers. Actualment el CTA compta amb Ainara Acevedo, Matilde Esteves, Mariona Peralta i Ylenia Sánchez a la màxima categoria del futbol femení estatal.

La directora tècnica d’arbitratge femení del CTA, Anna Zardaín, valora molt positivament aquest fet: “Es tracta de quatre àrbitres amb experiència consolidada que han demostrat tenir les capacitats i la preparació necessària per poder optar a l’ascens. Afronten el repte amb il·lusió, entusiasme, i amb molta dedicació tenint en compte que són unes proves molt exigents. Malgrat les dificultats pel confinament, han treballat intensament i s’estan preparant diàriament per arribar en les millors condicions possibles”, destaca.

Pel que fa al nivell actual de l’arbitratge femení català, Zardaín assegura que “som la federació territorial amb més àrbitres femenines a Primera Iberdrola, i comptem amb una presència femenina consolidada a Segona Divisió B, Tercera Divisió Nacional i Primera Catalana masculines”. En aquest sentit, apunta que “des del CTA s’està treballant per tal d’incrementar la presència de dones àrbitres de futbol a nivell de totes les categories, tant femenines com masculines. Els reptes de futur són augmentar la participació al mateix temps que treballem per la promoció, de manera que aquesta presència no només sigui quantitativa sinó qualitativa”.

La campanya #Orgullosa, impulsada per la FCF des de la temporada 2017-2018, ha potenciat la formació de les noies en l’arbitratge i ha portat 57 àrbitres noves, 30 que xiulen en partits de futbol i 27 en futbol sala. D’aquesta manera, l’augment respecte l’any anterior és de 181 a 197.

Comparteix l'article a les teves xarxes: