“Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”

“Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle” 1

SAGI s’adhereix a la campanya #ThoEstasPerdent a favor de la visibilitat de les esportistes als mitjans

La invisibilitat de les dones esportistes als mitjans de comunicació, malgrat l’interès creixent dels darrers anys, encara és una realitat. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha impulsat la campanya #ThoEstasPerdent amb l’objectiu de promoure la presència de l’esport femení als mitjans.

Més de 80 mitjans de comunicació, entre els quals hi ha SAGI, s’han adherit al document “Compromís dels mitjans per impulsar l’esport femení” que, a banda d’ampliar la cobertura mediàtica, proposa incorporar la perspectiva de gènere en el tractament de la informació, trencar els estereotips, crear models i referents, tenir cura del llenguatge i informar en igualtat de condicions, entre d’altres. Unes premisses en les quals s’enfoca el projecte SAGI.

D’altra banda, el compromís també es centra en les empreses periodístiques, cridades a formar els i les professionals perquè incorporin la perspectiva de gènere, treballar per la paritat en les redaccions i els programes, augmentar el nombre de dones amb càrrecs de responsabilitat i reforçar el paper de les periodistes esportives.

Les veus de la campanya

Cinc esportistes d’elit protagonitzen la campanya sota el lema “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”. Mireia Belmonte, medallista olímpica de natació, Laia Sanz, multicampiona del món de motociclisme, Alexia Putellas, subcampiona de la Champions League de futbol, Laia Palau, tricampiona d’Europa i subcampiona olímpica de bàsquet i, finalment, Maria Vicente, campiona europea sub-20 d’heptlatló i rècord del món de pentatló i heptatló sub-18.

Laia Palau: “No he tingut les mateixes oportunitats. No és una reivindicació, és una realitat”

La jugadora de bàsquet de l’Uni Girona, Laia Palau, va ser una de les esportistes presents a la presentació de la campanya, celebrada el passat 24 de gener a l’auditori de La Pedrera a Barcelona. “Hi ha moltíssimes dones que es van enganxant a l’esport i és important donar referents. Jo no he tingut les mateixes oportunitats. No és una reivindicació, és una realitat”, va afirmar l’esportista. “Si volem que l’esport sigui important per una societat igualitària, no hi ha cap altre camí que fer intervencions a nivell social”, va afegir, valorant positivament la campanya.

“Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle” 2

Presentació a l’auditori de La Pedrera. Foto: Pep Herrero

L’acte de presentació també va comptar amb Roger Loppacher, president del CAC, Núria Llorach, vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Laura Martínez, presidenta de l’ICD i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i l’Activitat Física.

Comparteix l'article a les teves xarxes: