“Ha arribat el moment”, el vídeo que defensa i reivindica la professionalització del futbol femení

“Ha arribat el moment”, el vídeo que defensa i reivindica la professionalització del futbol femení 5

El partit del 2019 entre l’Atlètic de Madrid i el Barça al Wanda Metropolitano té el rècord d’assistència amb 60.739 aficionats. FOTO: Ángel Gutiérrez

El clip recorda les xifres més importants que s’han assolit els últims anys en la màxima categoria de la competició

Existència de vincles laborals. Dimensió econòmica. Importància de la competició. Fa temps que existeixen tots els requisits per tal que la Primera Divisió femenina de futbol es qualifiqui, oficialment, com a professional. Fa temps que l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) lluita per aquesta qüestió, que enguany ha agafat volada amb la signatura del primer conveni col·lectiu i una històrica vaga de futbolistes el novembre passat.

La crisi sanitària ha passat factura a moltes competicions femenines i d’esports minoritaris. En el cas de la màxima categoria del futbol, mentre que el títol masculí encara està en joc, la Primera Iberdrola s’ha donat per finalitzada amb el Barça com a campió. En aquest context, l’ACFF ha publicat un vídeo a les xarxes socials per defensar i reivindicar una professionalització tan esperada com necessària.

El clip, amb eslògans contundents com “El futbol femení no és una moda” i “Ha arribat el moment”, recorda les xifres importants que s’han assolit des del 2016. Més de 497 partits retransmesos en directe, 26 partits jugats en grans estadis i amb més de 400.000 espectadors, 6 milions d’espectadors en audiències anuals i la primera venda de drets audiovisuals de la història per 9 milions d’euros.

Les fites més importants dels últims cinc anys

Fa uns anys veure el Wanda Metropolitano obert i ple per un partit de futbol femení era impossible. Des de la seva creació l’any 2015, l’ACFF ha fet un repàs dels progressos que s’han assolit en els darrers cinc anys :

L’aposta dels clubs

L’unió de clubs de futbol de diferents categories amb l’objectiu de treballar per la professionalització i el desenvolupament del futbol femení va desencadenar la creació de l’ACFF, que actualment compta amb 78 membres.

Les retransmissions

Mediapro emet de dos a tres partits cada setmana, establint les bases del futur audiovisual.

Iberdrola marca l’abans i el després

Des del 2016, Iberdrola és el patrocinador de la màxima categoria, convertint-se en la primera gran marca en apostar per la competició i propiciant millores en poc temps, com la visibilitat.

L’obertura de grans estadis

Els estadis del primer equip masculí d’alguns clubs han obert les seves portes a la lliga femenina. És el cas del Vicente Calderón, San Mamés, Mestalla, Ciutat de València, Heliodoro Rodríguez, Nuevo Colombino, La Romareda i el Wanda Metropolitano. Aquest últim té el rècord d’assistència amb més de 60.000 espectadors.

Venda de drets televisius

El març del 2019 es van adjudicar els drets d’emissió de la Lliga Iberdrola a Mediapro per tres milions d’euros anuals durant tres anys.

Signatura del conveni col·lectiu el febrer d’aquest any després de tres mesos de negociacions.

Comparteix l'article a les teves xarxes: