“Nosotras”, testimonis de lluita contra la discriminació en l’esport femení

"Nosotras", testimonis de lluita contra la discriminació en l'esport femení 3

El llibre dona veu a 34 històries que destapen les situacions de desigualtat en l’esport d’elit

Els èxits de moltes esportistes d’elit, que s’han convertit en referents, sovint amaguen situacions de discriminació i manca de visibilitat. El periodista Rubén Guerrero, mitjançant el llibre Nosotras. Historias del olvidado deporte femenino, destapa les múltiples adversitats que han marcat la carrera esportiva de moltes dones, que han hagut de lluitar contra el sostre de vidre, la desigualtat salarial, la manca de regulació dels seus drets, una legislació que no les considera professionals i, malauradament, contra l’oblit. “Nosotras és molt més que un llibre sobre esport femení, és un llibre d’autoajuda, de resiliència, de superació… Són històries que recullen la veritable essència de l’esport i transmeten energia, força i inspiració”, explica l’autor.

El treball, que manté el caràcter reivindicatiu en totes les seves pàgines, agrupa testimonis de diferents modalitats esportives, edats i zones geogràfiques, posant de manifest que el canvi social és necessari arreu. “Em vaig trobar amb un esport femení amb el qual, d’alguna manera, em sentia en deute per no haver-li donat més espai durant la meva etapa activa als mitjans. El desig d’exercir un periodisme reivindicatiu, de denúncia, va ser un altre pas més cap a Nosotras”, afirma Guerrero.

Entre les figures catalanes hi trobem Teresa Bernadas (Igualada), jugadora d’hoquei patins i bicampiona del món; Anna Boada (Barcelona), remadora i diploma olímpic a Rio 2016; Anna Casarramona (Manlleu), jugadora d’hoquei patins amb diverses medalles mundials i europees, entre d’altres; Aina Cid (Amposta), remadora i diploma olímpic a Rio de Janeiro 2016; Silvia Domínguez (Montgat), jugadora de bàsquet, subcampiona a Rio 2016 i del món, entre d’altres; Sarai Gascón (Terrassa), nedadora paralímpica amb diverses medalles olímpiques, mundials i europees; Ona Meseguer (Barcelona), waterpolista i plata als Jocs Olímpics de Londres 2012, entre d’altres.

La resta de protagonistes són Ana Casares, Patricia Campos, Lourdes Oyarbide, Beatriz Manchón, Yohanna Alonso, Sara Gijón, Sandra Sánchez, Concha Montaner, Mavi García, Fátima Gálvez, Alhambra Nievas, Mercedes Chilla, Carlota Serrano, Helia González, Silvia Navarro, Carla Herrera, Rocío Ybarra, Blanca Manchón, Cristina Gutiérrez, Sara Bayón, Sandra Gómez, Patricia García, Lorena Bocanegra, Natalia Pablos, Laura del Río, Liliana Fernández i Elsa Baquerizo. “Hi ha algunes històries molt emotives, com la de Carlota Serrano, que es va imposar al càncer en la cursa de la vida. I va vèncer sense perdre en cap moment el somriure. També és admirable la lluita per la inclusió de nenes i nens al tercer món de Patricia Campos o la capacitat de resiliència de Sara Gijón en la seva lluita contra la bulímia”, destaca l’autor.

ENTREVISTA a Rubén Guerrero, autor de Nosotras. Historias del olvidado deporte femenino

NOSOTRAS. Historias del olvidado deporte femenino

Autor: Rubén Guerrero

Editorial: Círculo Rojo

Any: 2018

Comparteix l'article a les teves xarxes: