Mèxic, el destí de la pretemporada del Barça 1

Mèxic, el destí de la pretemporada del Barça

Mèxic, el destí de la pretemporada del Barça 2
La lliga mexicana compta amb exblaugranes com Jenni Hermoso, Andrea Pereira i Andrea Falcón. | Foto: FC Barcelona

Les culers s’enfrontaran al Club América Femenil i al Tigres Femenil, els dos equips més potents d’una lliga mexicana amb molt camí per recórrer

El Barça tornarà a travessar l’Atlàntic. Dins dels plans per a la preparació de la temporada vinent, l’equip blaugrana es desplaçarà a Mèxic per disputar dos partits contra rivals del país. La gira, que durarà del 26 d’agost al 2 de setembre, passarà per l’Estadio Azteca del Club América Femenil – campiones del Clausura 2023 de la Lliga MX i on les culés es retrobaran amb Andrea Pereira- i per l’Estadio Universitario del Tigres Femenil, penta campiones de la lliga mexicana i actuals Campeón de Campeonas.

L’equip blaugrana arribarà a l’Amèrica del Nord amb rodatge, ja que tornarà a la feina el primer dia d’agost, amb les revisions mèdiques protocol·làries i una sessió d’entrenament, però sense les jugadores que es troben a Austràlia i Nova Zelanda per competir al Mundial.

A banda d’aquests dos compromisos esportius, que se celebraran el 29 d’agost i l’1 de setembre, el Barça també durà a terme una sèrie d’activitats institucionals a Mèxic, com ara un sopar de gala amb autoritats i representants locals. L’equip també realitzarà entrenaments de portes obertes, oferint als afortunats seguidors i seguidores, l’oportunitat d’interactuar amb les jugadores.

Què pot significar la gira del Barça pel futbol femení mexicà?

Mèxic, malgrat no haver-se classificat pel Mundial d’enguany, compta amb una gran tradició de futbol femení. El creixement d’aquest esport al país, tant en assistència als partits com en audiència televisiva, ha permès atreure jugadores europees com les exblaugranes Jenni Hermoso, Andrea Pereira o Andrea Falcón, que van destacar la temporada passada a la Lliga MX Femenil. A més, a la inversa, el club blaugrana ha comptat amb incorporacions com Maribel Domínguez l’any 2005, Kenti Robles el 2012 i Pamela Tajonar el 2018. Així doncs, amb aquesta fluctuació del talent futbolístic, la presència del Barça en territori mexicà no és cap casualitat.

La presència del Barça al país captivarà mirades, posarà el focus en el talent de les jugadores locals i obrirà oportunitats comercials i de patrocini. Un còctel que pot contribuir a equilibrar una lliga on el Club América Femenil i el Tigres Femenil ostenten el poder econòmic suficient per captar a jugadores amb experiència a fora de Mèxic i acollir una gira blaugrana. Però, mentrestant, la situació precària de la resta de clubs del país, provoca que les futbolistes competeixin sense unes condicions mínimes.

No fa tants anys que el territori espanyol també tenia una lliga descompensada i trencada, amb una selecció lluny de posicionar-se en el mapa internacional, però que avui és una de les fermes candidates a lluitar fins al final pel trofeu mundial. I, de la mateixa manera que el Barça ha il·luminat el camí i ha canviat el transcurs de la història, també pot convertir-se en el far que dirigeixi el futbol femení mexicà cap a un nou model.

Comparteix l'article a les teves xarxes: