Classificació històrica de Sud-àfrica amb una Suècia invicta 1

Classificació històrica de Sud-àfrica amb una Suècia invicta

Classificació històrica de Sud-àfrica amb una Suècia invicta 6
Les dianes de Hildah Magaia i Thembi Kgatlana han anul·lat l'aspiració italiana d'aconseguir l'empat. | Foto: FIFA

Les africanes sorprenen Itàlia en un final de partit frenètic (3-2) i el tercer triomf de les nòrdiques elimina Argentina (0-2)

Els vuitens de final tindran doble representació africana. Sud-àfrica, juntament amb Nigèria, ha accedit per primera vegada a la fase eliminatòria, després de vèncer Itàlia en uns últims minuts sorprenents. Per la seva banda, Suècia manté la seva dinàmica de victòries i ha certificat el seu accés com a líder del Grup G amb els tres punts davant d’una Argentina que no ha conegut el triomf.

Classificació històrica de Sud-àfrica amb una Suècia invicta 7
La classificació final del Grup G. | Foto: FIFA

Sud-àfrica fa caure Itàlia amb un triomf èpic (3-2)

Sud-àfrica ja havia demostrat contra Suècia i Argentina el seu potencial en atac. I ho ha corroborat en el xoc contra Itàlia, per a qui precisament la manca de contundència ha estat la seva condemna a l’eliminació. Les Banyana Banyana recordaran sempre aquesta primera victòria mundialista, treballada i patida, que les ha col·locat per primera vegada a la fase eliminatòria.

Les italianes, tocades després de l’àmplia derrota contra Suècia, necessitaven guanyar per quedar-se a Oceania. Malgrat l’avantatge aconseguit amb el penal transformat per Arianna Caruso a la primera part, l’Azzurra ha pagat car el gol en pròpia porteria de Benedetta Orsi. Hildah Magaia ha desfet l’empat en el tram final del duel i, malgrat el segon de Caruso, les africanes s’han imposat gràcies a l’encert de Thembi Kgatlana poc abans del xiulet final.

Suècia no falla i també es desfà d’Argentina (0-2)

La ratxa de victòries de Suècia l’ha col·locat al capdavant de la classificació. Les nòrdiques van trontollar lleugerament contra Sud-àfrica, però després d’esgarrapar els tres punts, van imposar-se a Itàlia amb cinc gols. Accés a vuitens assegurat. A l’altra cara de la moneda hi havia Argentina. Amb un joc millorat, les sud-americanes tenien l’aspiració de sumar el seu primer triomf en la quarta participació en el Mundial.

Però no ha pogut ser. Tot i que les argentines han sabut aguantar l’empat sense gols a la primera part, un gol de cap de Rebecka Blomqvist ha avançat el conjunt europeu i ha utilitzat la diana de penal d’Elin Rubensson a l’últim minut per certificar el ple de punts.