Anglaterra i Dinamarca, vencedores en un grup disputat 1

Anglaterra i Dinamarca, vencedores en un grup disputat

Anglaterra i Dinamarca, vencedores en un grup disputat 6
L'anglesa Lauren James, autora de dos gols contra la Xina, s'està convertint en la jugadora revelació del Mundial amb només 21 anys. | Foto: FIFA

Les angleses han marcat la diferència desfent-se de la Xina (1-6) i Dinamarca supera Haití (0-2) per retrobar-se amb la fase eliminatòria

El títol de campiones d’Europa encara és tendre per Anglaterra. L’equip, mantenint la bona ratxa, s’ha classificat pels vuitens del Mundial com a líder del Grup D amb nou punts, després de la merescuda victòria contra la Xina, que diu adéu al torneig havent guanyat només un partit. Per la seva banda, Dinamarca es queda amb els sis punts de la segona plaça i altera el debut d’Haití, que no ha aconseguit celebrar cap triomf.

Anglaterra i Dinamarca, vencedores en un grup disputat 7
La classificació final del Grup D. | Foto: FIFA

El talent anglès deixa fora una Xina sense atac (1-6)

Per primera vegada, Xina haurà de gestionar una eliminació a la fase de grups. Les asiàtiques, presents en vuit de les nou edicions del Mundial, sempre havien accedit, com a mínim, als vuitens de final. L’equip tenia l’obligació de guanyar després de perdre contra Dinamarca i vèncer a Haití per la mínima. Però han tingut la mala sort de trobar-se amb Anglaterra, una selecció que només ha fet que ascendir des del bronze de l’any 2015 al Canadà.

Amb l’accés assegurat a la següent fase, les angleses han brillat sense donar treva a les rivals, que en cap dels tres partits han mostrat un atac perillós ni eficaç. Les lleones han perforat la porteria des dels primers instants fins als últims, amb la punteria d’Alessia Russo, Lauren Hemp, Chloe Kelly, Rachel Daly i la fulgurant Lauren James, que ha aconseguit acaparar totes les mirades des que ha començat el Mundial.

Haití no decep, però Dinamarca guanya el pols (0-2)

Malgrat dues derrotes, Haití ha encarat amb vida el xoc contra Dinamarca gràcies als pocs gols encaixats. De fet, d’entre totes les seleccions debutants, és la segona que ha rebut menys dianes, dues, per darrere de Portugal. L’àmplia victòria d’Anglaterra hauria anat bé a les haitianes si haguessin aconseguit els tres punts.

Amb el penal transformat per Pernille Harder i el gol de Sanne Troelsgaard en els últims instants del partit, Dinamarca torna a classificar-se per les eliminatòries, un fet que no succeïa des del Mundial de Suècia del 1995. I, a més a més, ho ha aconseguit amb dos triomfs en aquesta fase de grups, una fita que tampoc havia passat mai i que s’afegeix a la història d’aquesta selecció.

Així doncs, a la cua de la classificació, Haití marxa del país oceànic sense haver-se estrenat com a golejadora i amb el repte de millorar la seva eficàcia ofensiva per pròximes ocasions.

Comparteix l'article a les teves xarxes: