França lidera mentre el Mundial es queda sense Brasil 1

França lidera mentre el Mundial es queda sense Brasil

França lidera mentre el Mundial es queda sense Brasil 6
Jamaica ha mostrat un gran potencial defensiu, convertint-se en un dels equips que no ha encaixat cap gol a la fase de grups. | Foto: FIFA

Un empat històric contra Jamaica deixa les brasileres a fora (0-0) i el Panamà encaixa amb orgull la derrota davant França (3-6)

La caiguda de Brasil a la fase de grups és una de les grans sorpreses que, de moment, ens ha ofert el Mundial. L’empat a zero contra Jamaica ha provocat que el conjunt de l’illa caribenya continuï la seva aventura per Oceania. Mentrestant, el Panamà acaba la competició sense cap triomf, però amb la gesta d’haver marcat tres gols a França, líder del Grup F amb 7 punts.

França lidera mentre el Mundial es queda sense Brasil 7
La classificació final del Grup F. | Foto: FIFA

El ‘jogo bonito’ s’apaga enmig de l’eufòria jamaicana (0-0)

Feia 30 anys que no succeïa un fet com aquest. La vigent i eterna campiona d’Amèrica marxa d’Oceania juntament amb una de les primeres jugadores referents a escala internacional, Marta Vieira da Silva. Era l’últim Mundial per a la futbolista, que ja no podrà convertir-se en la primera de la història en marcar en sis edicions del torneig.

La supervivència de Jamaica també estava en joc, però les brasileres necessitaven vèncer després de mostrar dues cares diferents en els darrers partits. El seu jogo bonito va ser protagonista en la golejada inicial davant de Panamà, però van punxar en el xoc contra França, el país que s’ha convertit en la seva bèstia negra. En canvi, l’eufòria jamaicana ja hi era abans del xiulet inicial. Les caribenyes en tenien prou amb l’empat, ja que havien aconseguit el primer triomf de la història i quatre punts que han resultat ser d’or. Tot això sense haver encaixat cap gol.

La sueca Pia Sundhage, avui seleccionadora del Brasil, s’havia enfrontat al país dels carnavals com a jugadora en el Mundial de Suècia, on la Canarinha també va abandonar la competició a la fase de grups. Brasil ha dominat, el mur de Jamaica ha resistit i la representació sud-americana s’ha quedat sense la seva preferida.

Panamà diu adéu sense tenir por de França (3-6)

Per França, que ha accedit als vuitens de final per quarta vegada consecutiva, l’empat sense gols contra Jamaica va significar un toc d’atenció. Per aquest motiu, els tres punts esgarrapats a les brasileres van ser tan importants, de manera que Les Bleues en tenien prou amb un empat per passar de ronda.

Per la seva banda, en perdre els dos partits anteriors, Panamà tenia l’eliminació assegurada. I el seu objectiu era marxar del continent per la porta gran. En aquest sentit, feina feta. L’estrella panamenya Marta Cox ha avançat l’equip poc després de l’inici del partit. França ha tardat una estona a reaccionar, però en poc més de deu minuts ha capgirat el transcurs de l’enfrontament. Abans del descans, Maëlle Lakrar ha aconseguit l’empat, poc després Kadidiatou Diani s’ha apuntat dues dianes i, finalment, Léa Le Garrec ha fet pujar el quart. Els penals han estat protagonistes també a la segona part, un per equip, transformats per Diani i la panamenya Yamira Pinzón. Amb el 2-5 al marcador, els últims minuts també han estat intensos, amb el tercer, obra de Lineth Cedeño i el sisè de França de Vicki Becho.