El rugit de Salma Paralluelo converteix Espanya en semifinalista 1

El rugit de Salma Paralluelo converteix Espanya en semifinalista

El rugit de Salma Paralluelo converteix Espanya en semifinalista 6
La futbolista Salma Paralluelo s'ha convertit en la jugadora més jove de la selecció espanyola en marcar en un Mundial. | Foto: RFEF

Les espanyoles mosseguen Països Baixos a la pròrroga i continuen el seu trajecte històric cap al títol mundial (2-1)

Quatre anys enrere un gran lleó amb mirada desafiant descansava a les grades del Parc de l’Olympique de Lió. Països Baixos havia arribat, per primera vegada a la història, a la final d’un Mundial. Davant dels Estats Units -que llavors encara era l’equip més temut- el missatge dels aficionats neerlandesos desplaçats a França era clar: Onze Jacht (la nostra caça). Malgrat la intimidació, tant a les graderies com al camp, el lleó va ser capturat. I, enguany, no n’hi ha hagut prou amb un bon joc i resultats prometedors per evitar la caça prematura de l’Oranje.

El desenllaç s’ha fet esperar, però Espanya ha saltat a l’Estadi Regional de Wellington amb molta fam, després d’haver superat amb solvència els vuitens de final contra Suïssa. De fet, excepte l’entrebancada davant de les japoneses, La Roja manté el seu full de ruta intacte. Sense Daniëlle van de Donk per acumulació de targetes, el conjunt neerlandès s’ha trobat coix i incòmode al mig del camp. I les espanyoles ho han aprofitat amb un domini impecable al primer temps, on no han aconseguit definir les nombroses ocasions de Jenni Hermoso, Esther González i Alba Redondo.

Països Baixos tampoc havia mossegat. De fet, amb prou feines ho havia intentat. Els seus esforços estaven destinats a canviar el transcurs de la lluita, per deixar de ser la víctima i agafar el rol del lleó caçador. Ha estat el primer cop que ambdues seleccions han coincidit en una cita mundialista. Tot i això, l’equip taronja sabia on podia fer mal i, en la segona part, ha començat a atacar als espais, la debilitat que Espanya va patir contra el Japó.

L’envestida no ha durat gaire. Stefanie van der Gragt ha provocat un penal, transformat per Mariona Caldentey quan només faltaven deu minuts pel final. Un duel de lleones és una escena espectacular i l’Oranje encara no havia fet sentir el seu últim rugit. La mateixa jugadora neerlandesa s’ha redimit amb l’empat, aprofitant una passada en profunditat i definint davant de la sortida de Cata Coll. Ja a la pròrroga, ha aparegut Salma Paralluelo per protagonitzar la queixalada final. Un xut sortit del cor ha acabat al fons de la porteria, després d’un contraatac iniciat per Jenni Hermoso. El gol que converteix Espanya en semifinalista i a Paralluelo, de 19 anys i 271 dies, en la golejadora més jove de la selecció en un Mundial.

Països Baixos i Espanya s’han plantat cara en una coreografia de domini, rugits i reaccions ràpides. S’acaba el temps, una lleona recula, el duel queda resolt i només una continua la lluita pel lloc més alt de la jerarquia.

Comparteix l'article a les teves xarxes: