Japó s’imposa en el duel directe contra Espanya 1

Japó s’imposa en el duel directe contra Espanya

Japó s’imposa en el duel directe contra Espanya 6
Les nipones es van proclamar campiones del món l’any 2011 i van ser finalistes quatre anys després al Canadà. | Foto: FIFA

Les nipones assoleixen la primera plaça golejant les espanyoles (4-0), mentre Costa Rica i Zàmbia -ja eliminades- erigeixen la seva història particular (1-3)

Els dos equips classificats del Grup C no eren cap secret. Japó, líder de la taula amb ple de victòries, ha aigualit l’eufòria d’Espanya i s’enfrontarà a Noruega als vuitens de final, mentre que les de Jorge Vilda es trobaran amb Suïssa. Per la seva banda, Zàmbia ha tancat el seu debut mundial amb els tres primers punts de la seva història, deixant a la cua una selecció de Costa Rica que només ha conegut la derrota.

Japó s’imposa en el duel directe contra Espanya 7
La classificació final del Grup C. | Foto: FIFA

L’experiència japonesa deixa enrere a Espanya (4-0)

Tant Espanya com Japó havien complert amb les expectatives en els dos partits anteriors, superant Costa Rica i Zàmbia. Tot i això, era un error pensar que el lideratge del grup era l’única cosa que estava en joc. Les nipones es van proclamar campiones del món l’any 2011 i van ser finalistes quatre anys després al Canadà. El conjunt asiàtic ha fet valer la seva estrella per deixar en evidència l’eficàcia de l’estratègia de Vilda.

Tres contraatacs, tres ocasions, tres gols. Les japoneses n’han tingut prou amb la primera part per dictar sentència davant d’un rival descol·locat. Dues dianes de Hinata Miyazawa, de moment màxima golejadora del torneig, i una altra de Riko Ueki han deixat Espanya sense reacció. Tot i que les vermelles han ostentat gran part de la possessió, no han pogut crear perill davant d’una defensa tancada. I, per acabar, Mina Tanaka ha etzibat el cop final marcant el quart durant els últims minuts del partit.

D’aquesta manera, queden confirmats els enfrontaments als vuitens de final entre Japó-Noruega i Suïssa-Espanya.

Zàmbia acaba el seu debut de la manera més dolça (1-3)

Tant Zàmbia com Costa Rica tenien assumida la seva eliminació. Sense punts ni victòries, cap de les dues seleccions ha perdut de vista l’objectiu de marxar de Nova Zelanda escrivint la seva història particular pel futbol femení del país.

Finalment ha estat el conjunt africà qui s’ha endut l’anhelada victòria, acabant la seva primera aventura mundialista amb un somriure a la cara. Zàmbia, després d’encaixar 10 gols en els dos darrers partits, ha aprofitat l’oportunitat de demostrar la potència del seu atac, superant Costa Rica amb les dianes de Lushomo Mweemba, Barbra Banda i Racheal Kundananji, la segona màxima golejadora de la lliga espanyola.

Les costa-riquenyes, que també havien participat en el Mundial del 2015, han tingut l’ocasió de veure la porteria amb la diana de Melissa Herrera, malgrat que posen punt final al seu trajecte sense cap punt. La selecció havia apostat per una plantilla jove, de cara a un canvi generacional, i per l’experiència de Katherine Alvarado, Cristin Granados i Melissa Herrera.