Anglaterra esquinça la il·lusió australiana 1

Anglaterra esquinça la il·lusió australiana

Anglaterra esquinça la il·lusió australiana 6
Després de disputar tres semifinals consecutives, Anglaterra ha aconseguit la primera oportunitat de tocar el títol. | Foto: Lionesses

La coamfitriona es queda a les portes de la final i les angleses seran les rivals d’Espanya en la lluita pel títol (1-3)

Austràlia diu adeu a l’or mundial. Les coamfitriones han estat la il·lusió de tot un país durant gairebé un mes, en el qual les Matildas han signat la seva millor actuació al torneig. De fet, el territori insular s’ha convertit en el segon amfitrió en classificar-se per a unes semifinals. Després de batre França en una agònica tanda de penals, el repte de superar Anglaterra era difícil, però no impossible. El conjunt autòcton ha caigut lluitant amb dignitat i orgull. L’entusiasme i el fervor australià que s’han estès per l’illa oceànica, omplint els estadis i arrossegant cada vegada més aficionats, s’han encès d’una forma inalterable.

Les angleses sabien que, a l’Estadi de Futbol de Sidney, calia anar amb peus de plom. El xoc es disputava a casa d’un rival que, el passat mes d’abril, va trencar la ratxa de 30 victòries seguides de l’equip de Sarina Wiegman. A més, el trajecte de les vigents campiones d’Europa no ha estat pacífic i no han pogut evitar fer tentines en les eliminatòries contra Nigèria i Colòmbia.

Era la tercera semifinal consecutiva per a les lleones. I l’ambició d’aconseguir, d’una vegada per totes, l’accés a la primera final, ha tingut més pes que qualsevol situació agitada que s’hagi pogut viure fins al moment. L’equip anglès ha dominat més la possessió en un inici de partit molt físic, amb alguna ocasió destacada per ambdues seleccions. Finalment, ha estat Ella Toone qui, amb un tir imparable i precís a l’escaire de la porteria, ha desencallat el duel, donant l’avantatge al conjunt europeu.

Austràlia ha acceptat la topada, però encara seguia amb vida. Sam Kerr, la màxima golejadora del país, present a l’onze inicial per primera vegada en aquesta edició, ha revitalitzat l’esperança oceànica. Un xut magistral des de fora l’àrea ha vençut Mary Earps i ha fet esclatar l’emoció a tota l’illa. El millor moment de les Matildas ha durat poc i, vuit minuts després, Lauren Hemp ha aprofitat una badada en defensa per desfer l’empat. Les australianes, davant de la determinació d’Anglaterra, no han tingut marge de reacció, i Alessia Russo ha aparegut per sentenciar el duel.

Amb el cap ben alt, a les Matildas encara els queda la batalla pel bronze contra Suècia. Les oceàniques han eixamplat l’empremta del futbol femení al país i el camí per a les futures generacions de futbolistes. Ara, després de nou anys, el Mundial tindrà una nova nació campiona. Anglaterra, amb Europa conquerida un any enrere, buscarà la glòria d’alçar l’or davant la resta del món. Per la seva banda, Espanya cercarà el títol en la seva tercera participació contra l’equip que la va expulsar a França l’any 2019. Duel europeu d’intensitat màxima.

Comparteix l'article a les teves xarxes: