La confiança australiana trenca la barrera de Dinamarca 1

La confiança australiana trenca la barrera de Dinamarca

La confiança australiana trenca la barrera de Dinamarca 6
Les australianes es classifiquen pels quarts de final, per quarta vegada a la història, amb el retorn de Sam Kerr. | Foto: FIFA

Les amfitriones celebren la classificació i el retorn de Sam Kerr davant d’un equip danès que segueix sense superar una eliminatòria al Mundial (2-0)

La Gran Barrera de Corall no és l’únic escull que existeix a Austràlia. La selecció femenina de futbol -botxí del Canadà a la fase de grups- s’ha desfet de Dinamarca per col·locar-se als quarts de final, igualant la seva millor actuació mundial en una fase eliminatòria. I és que és la quarta vegada que les Matildas arriben a aquesta alçada de la competició. El seleccionador del conjunt oceànic, Tony Gustavsson, havia apel·lat a la identitat, l’ADN, la fe i, sobretot, al caliu dels aficionats per convocar la millor versió de l’equip. De fet, fins i tot en l’ajustada derrota contra Nigèria, l’amfitriona havia evidenciat una disciplina i una qualitat indiscutibles, malgrat l’absència de Sam Kerr, la seva joia més preuada, que en el xoc contra les daneses ha saltat al terreny de joc, estrenant-se en aquesta edició del torneig.

Dinamarca, tot i haver vençut Haití i la Xina, tenia coll avall que no era la favorita del duel, i que la selecció autòctona estaria ben defensada pels seus seguidors, tan protegida com la meravella natural que es deixa veure al mar del Corall. “Crec que m’imaginaré que estan animant a Dinamarca en comptes d’Austràlia”, havia afirmat la capitana nòrdica, Pernille Harder, amb la clara intenció de treure ferro a la situació. Ambdós països ja s’havien enfrontat anteriorment, amb un triomf per cadascun, i l’eliminatòria ha estat l’indret més vibrant per desempatar el registre.

Les oceàniques han estat capaces de debilitar un dels punts més forts de l’equip europeu, la defensa, que fins aquest moment només havia encaixat un gol d’Anglaterra. La possessió de la pilota estava repartida fins que Caitlin Foord, en un contraatac veloç, ha trencat la igualtat a la mitja hora de partit, avançant Austràlia al marcador. Al segon temps s’ha mantingut una dinàmica de joc lluitat i encallat, sense que cap de les dues seleccions completés amb èxit una successió de passades. Finalment, la fe de les Matildas ha emergit de les profunditats de l’oceà. Hayley Raso ha batut la portera en una jugada construïda amb l’afany de Mary Fowler. Dinamarca, sense l’aptitud de reaccionar, tornarà a casa amb la maledicció vigent de caure a la fase eliminatòria.

La ciutat de Sidney, i segur que Austràlia al complet, han celebrat la victòria amb un somriure especial, sobretot després de gaudir, durant els últims deu minuts, del retorn de Sam Kerr, capitana i màxima golejadora del país. Més de 600 espècies de corall descansen a l’aigua en un dels ecosistemes marins més impressionants del món. La barrera coral·lina de més de 2.300 quilòmetres és visible des de l’espai. I no seria estrany que la festa i l’eufòria australiana també fos perceptible des de l’atmosfera.

Comparteix l'article a les teves xarxes: