Japó, la segona campiona descartada pel poder suec 1

Japó, la segona campiona descartada pel poder suec

Japó, la segona campiona descartada pel poder suec 6
La central Amanda Ilestedt té l’oportunitat de coronar-se com a màxima golejadora de la competició. | Foto: Svensk Fotboll

Les nòrdiques eliminen, amb la clau de la pilota aturada, l’última vencedora històrica i el Mundial tindrà un nou país campió (1-2)

Tant a Suècia com al Japó, la disciplina i la perseverança són valors profundament arrelats, que es manifesten en tots els aspectes de la vida. I també en el futbol. De fet, ambdós països han demostrat la seva dedicació i persistència a l’hora d’afrontar situacions adverses i de mantenir la concentració en moments complicats. En aquesta alçada del Mundial, les japoneses ostenten la xifra de gols més alta, mentre que les sueques han estat la bèstia negra que ha aconseguit eliminar els Estats Units.

El seu enfrontament no ha estat el primer. Els dos equips s’havien trobat als Jocs Olímpics de Tòquio el 2021 amb un triomf nòrdic. Aquesta vegada, en l’entorn paradisíac de Nova Zelanda, les nipones no han pogut aconseguir la revenja, trencant la seva ratxa de deu partits sense perdre contra un rival europeu.

Era la setena vegada que Suècia competia en uns quarts de final i el conjunt groc ha sortit a l’Eden Park amb molta velocitat en atac i amb una pressió que ha frenat un possible assalt japonès. I, després de mitja hora de partit, la pilota aturada ha tornat a elevar-se com a poder clau del joc suec. Un xut de falta ha provocat una sèrie de rebots dins de l’àrea, fins que la central golejadora Amanda Ilestedt ha aconseguit enviar-ne un al fons de la porteria. Per primera vegada, el Japó s’ha mostrat incòmode, desconcertat davant del domini de les seves oponents, però amb la intenció de retrobar la serenitat i la concentració per afrontar el segon temps.

No ha estat possible. Filippa Angeldal ha marcat el segon, de penal, i les nipones s’han quedat sense oxigen, fins i tot han perdut l’oportunitat d’empatar des dels onze metres. Japó ja s’havia resignat a deixar escapar la semifinal. Tot i això, amb el conjunt suec a mig gas, les japoneses han deixat entreveure l’escletxa de tenacitat que les caracteritza, protagonitzant uns últims minuts vibrants.

Al país asiàtic existeix el concepte ganbatte en referència a l’expressió d’esforçar-se al màxim. El missatge de fons és que si les coses no surten com un espera, no passa res, i que no cal sentir-se malament perquè s’ha fet tot el possible. I, en el cas del Japó, ha estat així. L’eliminació d’aquesta selecció, juntament amb els Estats Units, Alemanya i Noruega, suposa una dada que il·lustra a la perfecció el transcurs del torneig. La història de la Copa Mundial Femenina tindrà una nova campiona.

Comparteix l'article a les teves xarxes: